El segon dia del nostre viatge ens va portar a Urdax al matí; volíem visitar les coves (que són bastant boniques) i el monestir. Allà vaig portar el estabilitzador del K1 a l’extrem, disparant a velocitats de 1/10 (i fins i tot menys) per minimitzar ISO i puc dir, altre cop, que funciona de meravella.
Després vam anar a Ainhoa, un petit poble al costat francès de la frontera.
A la tarda, vam anar a Amaiur per visitar un molí de blat de moro. Allà, el moliner va explicar una mica d’història, com funciona el molí, com s’obté la farina i els nens van fer uns “talos”; un “talo” és similar a una crepe, però es fa amb farina de blat de moro, aigua, sal i després es cuina en una planxa farcit amb els ingredients que cadascú vulgui.
Va ser un dia plujós com veureu, amb molts núvols però no completament cobert, així que hi havia molta llum al cel. Vaig prendre la decisió de preservar les llums per poder capturar totes les textures dels núvols.
Amb aquest tipus de fotos, el terra tendeix a quedar bastant fosc (si no completament negre) pel que he aplicat un munt de processament en aquestes fotos. He aplicat contrast local al cel per accentuar encara més la textura que proporcionaven els núvols. D’altra banda, també he aplicat compressió tonal per treure el terreny de les ombres.
He de dir que estic impressionat amb la capacitat dels raw de la K1 tot i que sé que encara tinc molt a aprendre…